Händlerlinks
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
Ramenfabrikant Finstral uit Zuid-Tirol vierde op 6 april in een nieuwe fabriekshal in Borgo Valsugana zijn 50-jarige jubileum.
Meer dan 1.200 gasten, onder wie medewerkers, leveranciers en oude vrienden uit heel Europa, kwamen ter gelegenheid hiervan bijeen.

Het in 1969 opgerichte familiebedrijf heeft tot ver over de grenzen van Zuid-Tirol een goede reputatie opgebouwd en geldt vandaag de dag als een van de meest innovatieve ondernemingen op de Europese ramenmarkt. “De overtuiging, om met iets geheel nieuws succesvol te kunnen worden, was het basiselement van onze start", zegt oprichter Hans Oberrauch. Met kunststof ramen zette hij in op een revolutionair idee, tegenover de toen schijnbaar onvervangbare houten ramen. Vandaag de dag bepalen kunststof ramen 60% van de markt.

Altijd innovatief. En altijd alles uit één hand.Zowel toen als nu is de innovatieve geest bepalend voor de Zuid-Tiroolse ramenfabrikant. Als geen andere onderneming in de sector is Finstral al in de jaren ‘70 zijn eigen weg gegaan en heeft vernieuwingen op de markt gebracht, die al snel als nieuwe standaard in de ramenbranche golden. Van overzetmontage, frameloze, altijd verlijmde vleugels tot consequent modulaire profielsystemen. “In de jaren '50 hebben wij één ding geleerd: wanneer men wil, dat iets goed wordt gemaakt, dan moet men het zelf maken", verklaart oprichter Hans Oberrauch het in de sector ongebruikelijke succesrecept van de onderneming. “In onze 14 productielocaties in Italië en Duitsland produceren wij alles uit één hand: van warmte-isolerende kunststof en raamprofielen tot eigen isolatie- en veiligheidsglas.” “En we blijven trouw aan dit recept, zoals de investeringen in de afgelopen jaren laten zien", vult Florian Oberrauch, vertegenwoordiger van de tweede generatie en lid van de raad van bestuur, aan. Zo opende Finstral in 2017 een ultramoderne isolatieglasproductie op de locatie Gochsheim bij Schweinfurt. In 2018 ging de eigen houtproductie van start in Oppeano bij Verona. En sinds april 2019 heeft de onderneming ook de aluminium coating op de locatie Borgo bij Trentino in eigen bedrijf. “Dat is de voorwaarde om producten te fabriceren, die esthetiek en functie perfect verbinden", merkt Luis Oberrauch, al jarenlang directeur van Finstral, op.
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
Oprichter Hans Oberrauch en directeur Luis Oberrauch lieten in hun toespraak de 50-jarige geschiedenis van Finstral de revue passeren.
Het meest complete ramenassortiment van Europa.Finstral biedt intussen het meest complete ramenassortiment van Europa. “Kunststof, glas, aluminium, hout en het duurzame materiaal ForRes: dat zijn vandaag de dag de materialen van onze ramen", verklaart Joachim Oberrauch, lid van de directie en zoon van de oprichter. En juist deze materialen bieden klanten een ongelooflijke verscheidenheid aan combinaties. “Iedere opdrachtgever heeft de mogelijkheid om zijn individuele en precies bij zijn voorstellingen passende wensraam samen te stellen", aldus Joachim Oberrauch. Of het nu gaat om een perfect renovatieraam of een spectaculaire volglas-hefschuifdeur in een raamwand: Bij Finstral verbindt ieder product voortdurend functie en esthetiek op het allerhoogste niveau. – zonder compromissen.

Altijd hoge kwaliteitseisen.„Wij zijn ons er altijd van bewust geweest, dat kwaliteitsproducten alleen mogelijk zijn door kwaliteitswerk. Precies daarom hebben wij ons al in de jaren '70 intensief met kwaliteitsorganisatie en kwaliteitscontrole bezig gehouden”, aldus Hans Oberrauch. Reeds in 1981 werd Finstral het eerste niet-Duitse bedrijf dat het RAL-keurmerk voor ramen ontving. In Zuid-Tirol en Trentino was het één van de eerste bedrijven, dat naast de ISO-kwaliteitscertificering ook de ISO-milieucertificering, de certificering voor werkveiligheid en voor efficiënt energiemanagement heeft ontvangen. Vandaag de dag bezit de ramenfabrikant meer keurmerken en certificaten dan ieder ander in deze sector.

Altijd in samenwerking, naar binnen en buiten.De samenwerking met medewerkers, partners en leveranciers is kenmerkend voor Finstral. Dit komt tot uiting in de buitengewone loyaliteit van medewerkers: van de circa 1.400 werknemers zijn er ongeveer 300 al meer dan 25 jaar en ongeveer 850 al meer dan 10 jaar bij Finstral in dienst. En in de vaak al tientallen jaren samenwerking met distributiepartners. “Het spreekt voor zich dat wij in de loop der jaren met onze distributiepartners geen complexe en gecompliceerde contracten nodig hebben gehad, maar dat een wederzijdse, duidelijke, open, constructieve en vooral respectvolle houding de basis voor de goede samenwerking was en is”, voegt Luis Oberrauch toe.

Toekomst als toonaangevende premium-aanbieder van Europa.“50 jaar is ook een aanleiding, om naar de toekomst te kijken”, zegt Hans Oberrauch. Met Joachim, Verena, Florian en Kristin Oberrauch neemt de tweede generatie al vele jaren geleidelijk de verantwoordelijkheid voor de onderneming over. “Onze markt ontwikkelt zich matig. Wie wil groeien, moet beslissen of hij goedkoper of beter wil zijn”, zegt Joachim Oberrauch. “Finstral heeft een keuze gemaakt: wij worden steeds beter.” Daarom zetten de Zuid-Tirolers hun ontwikkeling naar toonaangevende Premium-aanbieder in Europa consequent voort. Door de uitbreiding van hun moderne, modulaire productassortiment, de systematische focus van de verkoop op de toegevoegde waarde en de continue ontwikkeling van het serviceaanbod van de onderneming.

Professionele verkoop met toegevoegde waarde is de sleutel.“Ramen zijn geen gewone handelswaar, maar investeringen voor tientallen jaren. Daarom is het cruciaal voor veeleisende klanten om de toegevoegde waarde van onze hoogwaardige producten te ervaren”, licht Joachim Oberrauch de strategie van Finstral toe. “Met onze Finstral Planner hebben we in 2016 een overtuigend eenvoudig principe voor de planning van ramen, huisdeuren en veranda’s geïntroduceerd. U vindt deze bij ons intussen op website, catalogi en op de data sheets van producten. Maar het mooiste natuurlijk op onze Finstral Planner-demokasten, waarvan we inmiddels 300 sets bij dealers en eigen Finstral Studio's in heel Europa hebben geïnstalleerd.”

Jubileumfeest in de fabriek Borgo Valsugana.Met meer dan 1.200 medewerkers, leveranciers en oude vrienden vierde Finstral op 6 april 2019 zijn jubileum in de fabriek Borgo Valsugana. Op het feestelijke galadiner onder het motto “Wij leven voor ramen. Al 50 jaar lang.” spraken naast de directie ook Arno Kompatscher, gouverneur van Zuid-Tirol, Maurizio Fugatti, gouverneur van Trentino, Roberto Paccher, voorzitter van de regionale raad van Zuid-Tirol-Trentino en Dr. Paul Lintner, burgemeester van de gemeente Ritten. Ook Super-G-wereldkampioen Dominik Paris, die al jarenlang door Finstral wordt gesponsord, was aanwezig. Sabine Amhof en Pietro Polidori presenteerden het feest en het Herbert Pixner Projekt zorgde voor de muzikale omlijsting.
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
Florian, Joachim, Verena en Kristin Oberrauch (v.l.n.r.) stelden in hun toespraak de toekomst van Finstral als toonaangevende Premium-aanbieder van Europa centraal.
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
Het feestelijke galadiner met toespraken, muzikale omlijsting, presentatie en huldiging van medewerkers stond in het teken van: wij leven voor ramen - al 50 jaar lang.
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
In de nieuwe ultramoderne fabriekshal worden in de nabije toekomst aluminium profielen gecoat.
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
De gouverneur van Zuid-Tirol Arno Kompatscher hield een toespraak ter ere van het jubileum.
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
Ook de gouverneur van Trentino Maurizio Fugatti nam het woord.
Ter gelegenheid van het jubileum had Finstral een filmportret gemaakt.Als bijzondere verrassing toonde Finstral dit filmportret voor de eerste keer op zijn jubileumfeest. Daarin geven de Zuid-Tirolers met indrukwekkende beelden interessante kijkjes in het familiebedrijf, dat zich volledig heeft toegelegd op de productie van perfecte ramen, huisdeuren en veranda’s. De film is te belijken op www.finstral.com/movie.
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
De XXL-verjaardagstaart mocht natuurlijk niet ontbreken.
Wij leven voor ramen – al 50 jaar lang.
Voor de muzikale omlijsting zorgde deze avond het Herbert Pixner Projekt.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: