Händlerlinks
De stof van ons leven.
Een kleine reis door de wereld van kunststof.
De stof van ons leven.
Laten we met een experiment beginnen. Wees niet bang, het enige dat u nodig heeft is wat tijd en wat inbeeldingsvermogen. Stop even en kijk om u heen. Laat nu in uw gedachten alles om u heen verdwijnen, dat uit kunststof bestaat of kunststof bevat.

Misschien is het uw PET-fles die als eerste in lucht opgaat. Ook de pen moet er aan geloven. Er volgen verschillende inrichtingselementen zoals een lampenkap, waterkoker en uw dure platenverzameling. Tenslotte is de techniek aan de beurt. Televisie, laptop, telefoon en ja - ook uw smartphone moet er aan geloven. Ik sta er een beetje bloot bij, moet u vast denken. En dat is een goede omschrijving. Op hetzelfde moment gaat namelijk het kunstvezelmengsel, waaruit gewoonlijk uw hemd, uw broek, ja zelfs uw dure kanten lingerie bestaat, in rook op. Uw kapsel houdt plotseling geen stand meer? Ook uw haarelastiek is ineens verdwenen. En voordat u zonder bureaustoel hardhandig op de grond belandt, beëindigen wij ons kleine experiment weer.
De stof van ons leven
De stof van ons leven
Kunstmatig materiaal. Echte liefde.Ongeveer 50 jaar geleden sloeg de vonk over: Misschien wel op het moment dat wij bij Finstral voor de eerste keer het onopvallende witte granulaat door onze handen voelden ... Maar zeker toen wij de eerste afgewerkte PVC-ramen mochten aanschouwen. De vorm: Precies zoals wij het ons hadden voorgesteld. De eigenschappen: isolerend en stabiel. Kortom: Ze dempt, is duurzaam en bevalt! Daarom is kunststof niet uit onze ramen weg te denken. Het duurzame PVC willen wij in ieder geval in onze raamkern terugzien. Oh ja, er zijn veel goede redenen voor PVC, hier volgen de zeven belangrijkste.

1 Je bent fijn om mee te werken.PVC is een ongecompliceerd materiaal. Zoals alle kunststoffen uit de Thermoplast-familie wordt PVC tijdens verhitten boterzacht en kan het eenvoudig gebogen, gelast of geëxtrudeerd worden, d.w.z. door een vormgevende opening gedrukt worden. Door dit extrusieproces ontstaan vele duurzame profielen; en ook de afdichtingen hebben een goede hechting.
Finstral gaat voor kunststof …
… omdat PVC eenvoudig en schoon te verwerken is en ruimte voor nieuwe vormen en producten biedt.

2 Jij ziet er altijd goed uit.Glad of gewalst, filigraan of massief, glanzend of mat? Het maakt niet uit hoe het idee, de schets of het plan voor een nieuwe product er uitziet: Met kunststof wordt alles realiteit. Het materiaal kan goed gevormd en gekleurd worden - en behoudt de verkregen vorm en kleur bijna altijd. Nog een pluspunt: In tegenstelling tot veel andere materialen heeft kunststof geen beschermende oppervlakbehandeling nodig – Het is van nature al mooi en duurzaam.
Finstral gaat voor kunststof …
… omdat een ambitieus en individueel design hiermee het beste gerealiseerd kan worden.

3 Jij vindt jezelf steeds weer opnieuw uit.Kunststof is het beste recyclagemateriaal. Het kan steeds weer vloeibaar gemaakt worden of - zoals bij Finstral - als gesorteerd afval in de productie terugkeren. Hiervoor worden Finstral producten in principe dusdanig geconstrueerd, dat het PVC aan het einde van een lang raamleven weer gescheiden kan worden. Om deze reden zien wij bewust af van extra schuimen van de profielkamers, omdat dan een gesorteerde scheiding niet meer mogelijk zou zijn. Zo ontstaan uit ons eigen afval weer nieuwe Finstral ramen.
Finstral gaat voor kunststof ...
… omdat het eenvoudig, schoon en 100% recycleerbaar is.

4 Jij bent overal tegen bestand.Als raam heb je het niet makkelijk. Behalve weercondities zoals regen, zon, wind en temperatuurschommelingen is het raam soms ook niet veilig voor slagen, stoten... Of voetballende kinderen. PVC laat alles echter rustig op zich afkomen: slagvast, weerbestendig, vormbestendig - en zelfs moeilijk ontvlambaar.
Finstral gaat voor kunststof ... br /> … omdat het tegen een stootje kan.

5 Jij blijft ons lang trouw. Op het moment dat andere materialen al serieuze slijtage vertonen, ziet kunststof er na tientallen jaren nog zo fris als een hoentje uit. Hoe komt dat? Tja: In tegenstelling tot anorganische materialen zoals metaal heeft PVC een organische structuur, bevat dus koolstofatomen. Daardoor is het beter bestand tegen anorganische invloeden. Dat maakt deze grondstof onder andere zeer corrosievast en UV-stabiel.
Finstral gaat voor kunststof …
… omdat het veel invloeden trotseert en lang zo mooi blijft als het is.

6 Jij zorgt ervoor, dat het goed met ons gaat.Wat gezondheid betreft, heeft PVC niet altijd de beste reputatie. Geheel onterecht! Want vooral hard-PVC voldoet aan alle voorwaarden voor een schone, hygiënische, onberispelijke, fijne woonsfeer. In tegenstelling tot veel geruchten bevat het geen weekmakers. Dat PVC voor mensen compleet veilig en schoon is, bewijst niet in de laatste plaats het gebruik ervan bij medische hartkleppen of levensmiddelenverpakkingen.
Finstral gaat voor kunststof…
… omdat het een gezond en aangenaam leven garandeert.

7 Jij blijft dicht, wanneer het er op aankomt.Bij Finstral erkennen we dat kunststof weliswaar veel zeer goed kan ... Maar een ding zeker niet: geleiden. Daar waar staal of aluminium warmte en kou doorlaten, laat het kunststof raam niets door. Vooral fijn wanneer men op ongezellige, vochtige novemberdagen of in ijskoude winternachten achter optimaal geïsoleerde ramen met PVC-kern zit. Een andere fijne eigenschap, die reeds in de verwerking naar voren komt, is de goede lasbaarheid. Op deze manier worden lucht- en waterdichte hoeken gemaakt: Nog een reden voor Finstral om bij de kern voor PVC te kiezen.
Finstral gaat voor kunststof ...
… omdat het zo perfect isoleert.
Kunststof Echte liefde
Kunststof Echte liefde
Van kunst-stof naar kult-stof.Het is duidelijk: De evolutie van kunststof is door mensen gecreëerd.
Dat kunststof kunstmatig geproduceerd wordt, dus niet in de natuur te vinden is, verraadt de naam al. Hoewel deze beschrijving ook van toepassing is op bijenwas of gebakken porselein, gelden kunststoffen van oudsher als onecht en kunstmatig. Bij Finstral zien we dat een beetje anders.

Voor ons is kunststof een levendig, veranderlijk materiaal, dat ons steeds weer door zijn praktische en esthetische eigenschappen overtuigt. Juist helemaal niet kunstmatig, maar altjid goed.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: