Händlerlinks
Vergezicht.
Nieuwbouw aan het Gardameer: glazen wanden voor een maximaal panorama.
Vergezicht.
Vergezicht.
F_03 Het Finstral Magazine
Framing Light: 164 pagina’s met gesprekken, essays en meningen over thema’s rond architectuur in al haar facetten.
Sommige vragen worden overbodig als het Gardameer aan je voeten ligt. Deze bijvoorbeeld: hoe moet ons vakantieverblijf eruitzien? Zoveel mogelijk glas, zoveel mogelijk uitzicht. Opgelost. En zo ziet het ontwerp van architect Matteo Brighenti er dan ook uit: het huis is verankerd in het hellende perceel aan de oever en heeft een gevel die naar voren toe is opengewerkt, via een glazen gevel die horizontaal in drie is opgedeeld en de grens tussen binnen en buiten lijkt te doen vervagen.

Afbeeldingen Jens Weber & Orla Connolly

Althans visueel. Want zeker wanneer de zomerzon brandt of herfststormen over dit Noord-Italiaanse meer razen, is deze beschermende raambarrière toch erg welkom. Of zoals Brighenti zegt: “Het huis is een mix van esthetiek en functionaliteit met een maximum aan technologie. Het directe contact met het meer was onze prioriteit en zo werden de ramen van Finstral het beslissende architecturale element voor de vormgeving.” Deze moderne constructie is zo ontworpen dat elke ruimte zicht biedt op het meer. Om het glasoppervlak te maximaliseren, werd voor de gevel uitsluitend gewerkt met profielloze FIN-Vista glazen wanden en vleugels die open kunnen van de Cristal-reeks. Bij deze uitvoering verdwijnt het aluminium profiel onder geëmailleerd glas, zodat de overgang van glas naar profiel onzichtbaar is. Zo wordt het raam een designelement dat een grote invloed heeft op het uiterlijk van de ruimte. Ook de royale openingen van de schuifdeuren naar het zwembad op de eerste verdieping en naar het terras op de tweede verdieping waren belangrijk voor de bouwheer. Nogmaals: flexibele grenzen en vloeiende overgangen.

Meer afbeeldingen van deze referentie
Vergezicht.
Nog meer uitzicht De keuken aan de achterkant van het huis biedt zicht op de helling.
Vergezicht.
Vormgeven met glas De profielloze glazen wanden met volledig glazen hoeken benadrukken de minimalistische architectuur van dit vakantiehuis.
Het project in het kort: Villa Garda
  • Gebouw: nieuwbouw
  • Opdracht: Vakantiehuis met maximaal raamoppervlak aan de kant van het meer
  • Locatie: Torri del Benaco, Italië
  • Bouwjaar: 2020
  • Bouwheer: Bona Immobilien, bonagroup.it
  • Architect: Matteo Brighenti
  • Glazen wanden van Finstral: FIN-Vista profielloos met glazen hoeken
  • Finstral-schuifdeuren: FIN-Slide Slim-line Cristal, allemaal in aluminium-aluminium, vanbuiten en vanbinnen 583 sablé antraciet
  • Finstral-huisdeuren: huisdeur met één vleugel FIN-Door Step Planar-frame aluminium-aluminium model 01, vanbuiten F90 grijswit fijne structuur, vanbinnen F45 wit gesatineerd fijne structuur, stangvormige handgreep 492 van roestvrij staal, deurklink binnenkant 525 van roestvrij staal


De architecten

In 2018 richtten Matteo Brighenti en Guido Mosca de studio BMA Architects op. Het zeskoppige team heeft zich gespecialiseerd in de wederopbouw van woningen en hotels in de Noord-Italiaanse toeristische regio rond het Gardameer en volgt daarbij het 'concept van de essentie': harmonische vormen en strakke lijnen. Het doel is om een moderne bouwstijl te ontwikkelen die de traditie respecteert en herinterpreteert, en die op harmonische wijze deel uitmaakt van het landschap.

Vergezicht.
Een totaalplaatje dat klopt Van de zonwering tot de gemakkelijke bediening: ramen van Finstral bieden kwaliteitsvolle functionele details zonder esthetische compromissen.
Vergezicht.
Bouwaansluiting

Heel veel glas met maar weinig zichtbare profielen

1 Vanbinnen profielloze inbouw met verborgen raam bovenaan.
2 De vloerbedekking ligt op hetzelfde niveau als de dorpel van de hefschuifdeur.
3 Minimaal hoogteverschil met de buitenkant zorgt voor optimale waterdichtheid.
4 De zoldering verbergt het pakket buitenjaloezieën en het raam, zodat ook vanbuiten een profielloze look ontstaat.
Vergezicht.
F_03 Het Finstral Magazine
Framing Light: 164 pagina’s met gesprekken, essays en meningen over thema’s rond architectuur in al haar facetten.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: