Händlerlinks
Glas.
Glas.
Hoogwaardig en veelzijdig.
Glas; Midden- en Oudhoogduits glas, oorspronkelijk = “Bernstein”; eigenlijk = “Glinsterend”, “Glanzend”, verwant met “geel”

Vaste, in het overwegend niet-kristallijne, brosse anorganische materiaal [...] dat geen bepaald smeltpunt heeft, maar bij toenemende verhitting zonder plotselinge verandering van de eigenschappen verandert in een zachte en uiteindelijk vloeibare toestand.
Bron: Brockhaus.de

Zonder glas zouden er geen ramen zijn. De Finstral isolatieglasfabrieken in Oppeano (bij Verona), Scurelle (Trentino) en Gochsheim (Neder-Franken) behoren tot de modernste in Europa. Hier worden de maximaal 19 vierkante meter grote ruiten volautomatisch en maximaal efficiënt gesneden, de randen gerodeerd en op aanvraag het glas gehard waardoor het extreem weerbestendig wordt. Volgens een compromisloos nauwkeurige laserscanner-kwaliteitstest worden maximaal drie ruiten tot een kant-en-klaar isolatieglas geassembleerd. Ook de afstandhouders zijn bijzonder hoogwaardig: warmte-isolerend, in verstek gesneden en gelast. Zo ontstaat bijvoorbeeld het modernste drievoudig glas dat op dit moment in Europa verkrijgbaar is: Max-Valor combineert de isolatie van drievoudig glas met de hoge lichttransmissie van tweevoudig glas.
Glas.
Glas.
Glas.
Glas.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
Ode aan de normaliteit.
Ode aan de normaliteit.
Ode aan de normaliteit.
Al jaren weet het Belgische architectuurwereldje te bekoren met poëtische gebouwen voor het dagelijkse leven. Toeval of houding?
Framing Light.
Framing Light.
Nadenken over helderheid en helder denken: wie bouwt, moet beide kunnen. Acht vragen aan architecten uit heel Europa.
Tegen 2030 is Finstral CO<sub>2</sub>-neutraal.
Tegen 2030 is Finstral CO<sub>2</sub>-neutraal.
Denken op lange termijn en spaarzaam omspringen met hulpbronnen maakt voor een familiebedrijf als Finstral deel uit van de bedrijfscultuur.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: