Glas.
Glas.
Hoogwaardig en veelzijdig.
Glas; Midden- en Oudhoogduits glas, oorspronkelijk = “Bernstein”; eigenlijk = “Glinsterend”, “Glanzend”, verwant met “geel”

Vaste, in het overwegend niet-kristallijne, brosse anorganische materiaal [...] dat geen bepaald smeltpunt heeft, maar bij toenemende verhitting zonder plotselinge verandering van de eigenschappen verandert in een zachte en uiteindelijk vloeibare toestand.
Bron: Brockhaus.de

Zonder glas zouden er geen ramen zijn. De Finstral isolatieglasfabrieken in Oppeano (bij Verona), Scurelle (Trentino) en Gochsheim (Neder-Franken) behoren tot de modernste in Europa. Hier worden de maximaal 19 vierkante meter grote ruiten volautomatisch en maximaal efficiënt gesneden, de randen gerodeerd en op aanvraag het glas gehard waardoor het extreem weerbestendig wordt. Volgens een compromisloos nauwkeurige laserscanner-kwaliteitstest worden maximaal drie ruiten tot een kant-en-klaar isolatieglas geassembleerd. Ook de afstandhouders zijn bijzonder hoogwaardig: warmte-isolerend, in verstek gesneden en gelast. Zo ontstaat bijvoorbeeld het modernste drievoudig glas dat op dit moment in Europa verkrijgbaar is: Max-Valor combineert de isolatie van drievoudig glas met de hoge lichttransmissie van tweevoudig glas.

Deze inhoud komt uit het Finstral magazine F_02, dat u hier kunt bestellen: finstral.com/f02
Glas.
Glas.
Glas.
Glas.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.