Händlerlinks
Het voorbeeld van de glazen toren.
Innovatief raamwandsysteem van Finstral vervult veeleisende woonwensen - altijd flexibel, altijd individueel.
Het voorbeeld van de glazen toren.
Grote glazen gevels zijn in moderne gebouwen al langere tijd een vertrouwd beeld. In een eengezinswoning daarentegen creëren zulke glazen oppervlakken nog altijd een buitengewoon architectonisch effect. Deze bijzondere wens heeft een opdrachtgever uit Zuid-Duitsland in zijn nieuwe huis vervuld - met een compleet glazen trappenhuistoren. Dankzij het altijd flexibele en tegelijkertijd hoogwaardige raamwand-systeem FIN-Vista van Finstral kon de ambitieuze constructie van de glazen gevel vlot en zonder compromissen gerealiseerd worden. Het resultaat overtuigt door een consequente verbinding tussen functie en esthetiek.

's Avonds, wanneer de glazen toren verlicht is, lijkt het bijna een sculptuur. De gevel van het moderne, nieuwe gebouw is volledig symmetrisch opgebouwd, waarbij de afzonderlijke verdiepingen steeds verder terug bewegen en zo terrassen vrijmaken. Vanuit het midden van het gebouw steekt de glazen toren boven alle drie de verdiepingen uit. Binnen ziet men een wenteltrap van roestvrijstaal, die in twee kleine bochten omhoog loopt.
Het voorbeeld van de glazen toren
Het voorbeeld van de glazen toren
Individueel door modulaire opbouw.Zo'n buitengewone glasarchitectuur vraagt om buitengewone ramen. FIN-Vista heet het flexibele en hoogwaardige raamwandsysteem van Finstral. Er zijn geen grenzen aan uit- en doorkijk gesteld, omdat een modulaire opbouw tijdens planning en implementatie altijd maximale vormgevingsvrijheid biedt. Hoewel de glazen trappenhuistoren uitsluitend met vaste beglazing werd gerealiseerd, kan Finstral op aanvraag ook altijd verschillende raam- en schuifdeur-respectievelijk hefschuifdeurvarianten in de glazen wanden integreren. De kern van de dragende raamwand is een stalen constructie, die met kunststof profielen bekleed wordt. Buiten en binnen zijn deze met gepoedercoate aluminium profielen bekleed.
Het voorbeeld van de glazen toren
Het voorbeeld van de glazen toren
Ideale combinatie van verschillende materialen.Door deze speciale opbouw bereikt FIN-Vista zeer goede warmte-isolatiewaarden (Uf 1,0 W/m²K). Optioneel kan dubbel of driedubbel isolatieglas worden gebruikt. De extreem smalle aanzichtbreedtes van de verticale en horizontale profielen van slechts 50 mm creëren een zeer elegant, licht ontwerp en zorgen voor veel lichtinval. In dit modulaire raamsysteem vullen verschillende materialen elkaar perfect aan. Kunststof in de kern - onzichtbaar. En slank, edel aluminium aan buiten- en binnenzijde. De constructie van de glazen toren werd door het montageteam van Finstral dealer Fenster Stempfle binnen slechts drie dagen met behulp van een kraan op de bouwplaats gerealiseerd.

Veelzijdig qua vorm en oppervlak.Net zo variabel als de vorm, kunnen ook de oppervlakken van FIN-Vista vormgegeven worden. De aluminium lijsten kunnen individueel in alle RAL-kleuren, met metallic-effecten en zeer verschillende gestructureerde oppervlakken geleverd worden. Tegelijkertijd kunnen bijna alle aluminium-kunststof ramen van Finstral met FIN-Vista gecombineerd worden, de aluminium lijsten kunnen zonder problemen op elkaar afgestemd worden. In dit geval koos de opdrachtgever voor de frameloze vleugelvariant Nova-line van de FIN-90 aluminium-kunststof ramen, die met hetzelfde oppervlak als FIN-Vista uitgevoerd werden. De antraciete kleurstelling vormt een mooi contrast met de zuiver witte gevel en past naadloos in de moderne architectuurstijl. Overigens maken de FIN-90 ramen ook indruk met een uitstekende warmte-isolatie van UW 0,75 W/m²K. Zo kan altijd moeiteloos aan de huidige energienormen voldaan worden. Terwijl de zuidoostzijde van de eengezinswoning zich door het glazen trappenhuis en door de vele kamerhoge ramen voor de buitenwereld openstelt, is de ingangszijde nogal gesloten. Een no-nonsens zadeldak en twee afzonderlijke huisingangen domineren hier het beeld. De aluminium huisdeuren FIN-Door uit de modelserie Style zijn net als alle andere raam- en deurelementen ook van Finstral. Het minimale design met vleugeloverdekkende deurblad completeert de moderne, gereduceerde esthetiek van het huis tot een harmonieus geheel.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
Ode aan de normaliteit.
Ode aan de normaliteit.
Ode aan de normaliteit.
Al jaren weet het Belgische architectuurwereldje te bekoren met poëtische gebouwen voor het dagelijkse leven. Toeval of houding?
Framing Light.
Framing Light.
Nadenken over helderheid en helder denken: wie bouwt, moet beide kunnen. Acht vragen aan architecten uit heel Europa.
Tegen 2030 is Finstral CO<sub>2</sub>-neutraal.
Tegen 2030 is Finstral CO<sub>2</sub>-neutraal.
Denken op lange termijn en spaarzaam omspringen met hulpbronnen maakt voor een familiebedrijf als Finstral deel uit van de bedrijfscultuur.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: