Händlerlinks
FIN-Window nu belangrijkste profielsysteem bij Finstral.
De eerdere bestseller FIN-72 verdwijnt compleet in Juni 2021.
FIN-Window nu belangrijkste profielsysteem bij Finstral.
Pas in het voorjaar van 2019 kondigde Finstral, een van de grootste raamfabrikanten in Europa, de grootste verandering in het productgamma van zijn vijftigjarige geschiedenis aan. Het ambitieuze plan van het Zuid-Tiroolse familiebedrijf was het vervangen van het FIN-72 kunststof raamsysteem, dat al decennia lang bestaat en continu verder ontwikkeld wordt, door een nieuw, aanzienlijk veelzijdiger profielsysteem. In Juli 2020 werd een doorslaggevende mijlpaal bereikt: ramen met FIN-Window-profielen worden nu het meest bij Finstral besteld.

Het moderne kunststof- en kunststof-aluminium-raamsysteem FIN-Window kenmerkt zich door een unieke modulariteit en veelvoud aan varianten. Bijna alle esthetische- en functionele uitvoeringsvarianten kunnen binnen dit nieuwe systeem met elkaar gecombineerd worden. Of het nu gaat om een klassiek raam met roeden, met het smalste kader en de hoogste inbraakwering of om een moderne volglas-combivleugel met vleugeloverdekkend glas zowel buiten als binnen - met FIN-Window is alles mogelijk binnen een profielsysteem.

De introductie vergt enorm veel werk: er moeten 21 nieuwe kunststof-profielwerktuigen en een vergelijkbaar aantal nieuwe aluminium profielen geproduceerd worden en de productie moet zonder onderbrekingen omgeschakeld worden. Finstral profiteert daarbij van het feit dat de onderneming -van ontwikkeling, eigen profielextrusie, aluminium coating en isolatieglasfabricage tot aan de montage- alle stappen in eigen hand heeft. Naast fabricage ligt de tweede uitdaging in het overtuigen van de markt. “De introductie van de FIN-Window is een levend bewijs van onze nauwe, langdurige samenwerking met raamdealers in heel Europa. Zonder dit vertrouwen zou een dergelijke omvangrijke vervanging van een hoofd-profielsysteem nauwelijks denkbaar zijn”, zegt Luis Oberrauch, vice-president van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor de verkoop bij Finstral.

“De stapsgewijze introductie van FIN-Window loopt tot de jaarwisseling van 2020/2021. Ondanks Corona zijn we erin geslaagd alle deadlines te halen. En zo zullen wij doorgaan: tegen het einde van het jaar staan voor het systeem ook alle zelden benodigde profielvarianten ter beschikking. En in juni 2021 halen wij FIN-72 dan definitief uit het assortiment”, vult Florian Oberrauch, vice-president van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor de productie aan.

“FIN-Window zet een geheel nieuwe standaard voor kunststof- en kunststof-aluminium-ramen in Europa. De smalste ramen, het beste isolatieglas van de ruit tot de afstandhouder, altijd vier vergrendelingspunten, middendichting, klassieke tot moderne raamvormen, een buitengewoon grote veelvoud aan kleuren...wie veeleisende klanten werkelijk goede, mooie ramen wil aanbieden, komt uit op FIN-Window”, zegt Joachim Oberrauch, president van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor de productontwikkeling in het bedrijf.
FIN-Window nu belangrijkste profielsysteem bij Finstral.
Met FIN-Window zet Finstral een nieuwe standaard voor kunststof-ramen.
FIN-Window nu belangrijkste profielsysteem bij Finstral.
De nieuwe FIN-Window Slim-line met extra smal vleugel-buitenaanzicht van slechts 26 mm.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: