Händlerlinks
De ramen zijn 's nachts het schoonst.
De ramen zijn 's nachts het schoonst.
Een handleiding over ramen reinigen.
Dit vereist uitleg: Al twee respect. Drie decennia lang zorgen Herta Tratter (57) en Mathilde Treibenreif (57) in het Finstral hoofdkantoor in Unterinn (bij Bolzen) voor de perfecte doorkijk. In de loop der tijd is er nogal wat veranderd: Finstral is gegroeid, er kwamen nieuwe gebouwen bij ... En daarmee meer en grotere raamoppervlakken. De beide schoonmaaksters zorgen dagelijks op de belangrijkste plekken voor een goed zicht ... en twee maal per jaar worden alle ramen compleet gepoetst. “Wat ook voldoende is!” Maar wat is het geheim van streepvrije schoonheid? Herta en Mathilde verraden ons hun tips en speciale trucjes.

Hart, Humor & Poetsdoek: een handleiding voor het schoonmaken van ramen.„Welk raam wij het liefste poetsen? Het raam waar wij niet bij kunnen.” Herta en Mathilde lachen. Nee, natuurlijk de ramen die een prachtig uitzicht op Zuid-Tirol bieden - Het Finstral gebouw biedt een geweldig uitzicht op de Schlern en de Rozentuin. Dit uitzicht kan men vooral door de grote FIN-Vista raamwanden zeer goed bewonderen. “Maar van kijken alleen worden de ramen niet schoon", geven Herta en Mathilda toe ...aan de slag dus!

Benodigdheden
  • Water (het meest onderschatte middel)
  • Microvezeldoek
  • Trekker met rubberen band
  • Spons
  • Droge doek
  • Keukenpapier
  • Glasschraper (normaal afwasmiddel of een multi-reiniger)
Handleiding over ramen reinigen
1 Voorbereiden
1 Voorbereiden.Handschoenen aantrekken en twee emmers met warm water klaarzetten: in één daarvan een paar scheuten multi-reiniger. Wij raden speciale raam- of glasreiniger af, omdat daardoor strepen kunnen ontstaan.

2 Schoonvegen.Met een natte, niet druppelende microvezeldoek uit de emmer met multi-reiniger het hele raam goed vochtig maken. Zo verwijdert men zand en stof en laat men licht hardnekkige vervuiling inweken - deze wordt aansluitend met de doek krachtig weggeveegd. Indien nodig (bijvoorbeeld bij stickers): Glasschraper gebruiken. Wachten tot alles ingeweekt is - en de schraper op de juiste manier hanteren. Uitsluitend met intacte, scherpe messen werken.

3 Rondom poetsen.Nu het raam openen: en ook de binnenzijde van het raam en vleugel inclusief beslag met een vochtige doek met multi-reiniger schoonmaken en afvegen – hetzij met de doek, hetzij met een spons met schuurzijde.

4 Fijnwerk.Bij hardnekkig vuil op het raam de spons met schuurzijde gebruiken. Ook daarbij altijd voldoende vooraf bevochtigen!

5 Navegen.Een nieuwe doek in de emmer met schoon water dompelen – en alle onderdelen van het raam grondig afvegen. Belangrijk: Op de ruit mag echt geen schoonmaakmiddel achterblijven. De zon zou dit kunnen “inbranden” en verkleuringen en strepen veroorzaken - dit hebben wij zelf allemaal een keer meegemaakt!

6 Droogtrekken.Met de trekker eerst de glasranden droogtrekken. Dan het resterende, natte raam met slalomachtige bewegingen droogtrekken. Geen kringen maken! Zo weinig mogelijk, maar zo vaak als nodig onderbreken om water van de rubberen band af te laten druppelen. Aan de randen en overal waar het nog vochtig is, met een droog stukje keukenrol bijwerken.
Handleiding over ramen reinigen
2 Schoonvegen
Handleiding over ramen reinigen
3 Rondom poetsen
Handleiding over ramen reinigen
4 Fijnwerk
Handleiding over ramen reinigen
5 Navegen
Handleiding over ramen reinigen
6 Droogtrekken
Onze experttipsNr. 1: Vaker is niet altijd beter!Bij het schoonmaken geldt: Zo weinig mogelijk, zo vaak als nodig.

Nr. 2: Een raam is meer dan een ruit!Ook het raam, de dichtingen en de handgrepen reinig u met multi-reiniger. Natuurlijk moet het beslag regelmatig geolied worden.

Nr. 3: Ook gewalst is snel gepoetstVeel profielen van Finstral hebben gewalste oppervlakken. Deze kunnen nog eenvoudiger dan gladde, witte varianten gereinigd worden, omdat het oppervlak door het walsproces samengeperst wordt en vuil niet kan gaan vastzitten.

Nr. 4: Werkveiligheid staat voorop!De combinatie tussen gezond verstand en stabiele ladders of steigers is tot nu toe het beste middel tegen ongevallen gebleken.

Nr. 5: Meer ellebogenolie!Geen scherpe middelen zoals alcohol of spiritus gebruiken. Raamreinigingssprays kunnen tot streepvorming leiden. Beter: Meer “Olio di Gomito", ofwel: Ellebogenolie, ofwel: Lichamelijke inspanning!

Nr. 6: Vanaf het begin schoon!
Hout- en cementstof, dat bij inbouw op de nieuwe ramen neerslaat, moet zo snel mogelijk na de werkzaamheden compleet verwijderd worden. Wanneer het vuil door regen en zon in de ruit "brandt", moeten zelfs professionals zoals wij veel kracht en schuurmelk inzetten om doorkijk te kunnen garanderen.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: