Händlerlinks
Voormalige manege in Landau
FIN-Project Nova-line Plus 78/88
Aluminium-Aluminium
FIN-Project Nova-line Plus Aluminium-Aluminium

Voormalige manege in Landau

De charme van het oude, de glans van het nieuwe: een geselecteerd (FIN)-Project!

Ooit werd hier menig trotse viervoeter geëerd - dit keer werd de monumentale manege in Landau zelf geëerd: het gebouw dat werd geselecteerd voor de ‘Dag van de Architectuur” 2019, werd omgebouwd voor studenten kunstgeschiedenis en beeldende kunst aan de universiteit Koblenz-Landau. Op de begane grond bevinden zich nu klaslokalen en werkplaatsen, op de twee bovenste verdiepingen bevinden zich open, loftachtige studio’s.

Contrasten tussen nieuw en oud bepalen de architectuur – binnen en buiten. De ramen spelen daarbij een centrale rol. De grote FIN-Project-ramen in aluminium-aluminium komen uit het Nova-line Plus-Design: breed glasoppervlak, heel veel licht! Bij de warmte-isolatie werden overigens geen compromissen gesloten: het gebouw is een KfW-Efficiëntiehuis 70!
Gebouwtype Openbaar gebouw
Bouwjaar 2018
Maatregel Raamvervanging
Land Duitsland
Regio Rheinland-Pfalz
Plaats Landau
Toegepaste producten
Uw - Warmteoverdrachtscoëfficient van het raamelementRw - Geluidsisolerende eigenschappen van een raamnpd - no performance determined (geen prestatie vastgesteld)
Productbladen en verdere informatie op
Dit project bevalt u

Neem contact met ons op!