Händlerlinks
Zo waarborgen wij onze kwaliteit.
Vertrouwen is goed - controle is echter beter.
Zo waarborgen wij onze kwaliteit.
Vertrouwen is goed - controle is echter beter.Dat begint al bij iets heel kleins: bij een korrel met een doorsnede van maximaal 0,3 millimeter. Het gaat daarbij om het PVC-poeder, dat Finstral tot raamprofielen verwerkt. 25 ton arriveert dagelijks in de fabriek Kurtatsch/Zuid-Tirol. Harald Amplatz is hier verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging. Iedere afzonderlijke vrachtwagenlading neemt hij onder de loep, voordat het granulaat in de silo's wordt gestort. Pas wanneer de tests zijn doorstaan, wordt het granulaat met krijt, de gewenste kleurpigmenten, titaandioxide en calcium-zink gemengd. Uiteraard wordt ook de mengverhouding nauwkeurig gecontroleerd.
Zo waarborgen wij onze kwaliteit.
Ieder profiel krijgt een individueel bewijs van oorsprong. Productiedatum en -plaats worden in de zijkant gedrukt.
Markus Prast, leider kwaliteitsmanagement.
Markus Prast, leider kwaliteitsmanagement: “Onze belangrijkste taak is de tevredenheid van onze klanten.
Zodra het profiel geëxtrudeerd is, worden verdere kwaliteitstests doorgevoerd. De breeksterkte wordt bijvoorbeeld getest. Daarbij valt 1 kilogram vanuit een hoogte van 1,5 meter op het kouder dan min tien graden Celsius bevroren profielstalen, dat niet breken mag.

Natuurlijk wordt ook het isolatieglas, dat eveneens zelf gemaakt wordt, nauwkeurig getest. Het geharde glas van 680 graden Celsius is ongelooflijk sterk en buigt zes tot tien centimeter door, voordat het uiteindelijk bij een belasting van 150 Newton/mm² breekt /.

Niet minder spectaculair: De druktest van een Finstral-deurvleugel. Deze breekt pas als er een ongelooflijke hoeveelheid van 1,1 ton vanaf de bovenkant op de hoeken drukt. Markus Prast is verantwoordelijk voor de algehele leiding van het kwaliteitsmanagement. “Met behulp van interne audits controleren wij zelf onze kwaliteitsprioriteiten. Bovendien worden wij regelmatig bezocht door internationaal erkende, onafhankelijke instituten zoals het Institut für Fenstertechnik in Rosenheim (ift), het Kunststoffzentrum SKZ en de instituten CSTB en CEKAL.
 
Zo waarborgen wij onze kwaliteit.
Voordat de vrachtwagen het PVC-granulaat mag lossen, wordt er in het laboratorium van Finstral getest. Hier worden de stroombaarheid en de bulkdichtheid gecontroleerd.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
Ode aan de normaliteit.
Ode aan de normaliteit.
Ode aan de normaliteit.
Al jaren weet het Belgische architectuurwereldje te bekoren met poëtische gebouwen voor het dagelijkse leven. Toeval of houding?
Framing Light.
Framing Light.
Nadenken over helderheid en helder denken: wie bouwt, moet beide kunnen. Acht vragen aan architecten uit heel Europa.
Tegen 2030 is Finstral CO<sub>2</sub>-neutraal.
Tegen 2030 is Finstral CO<sub>2</sub>-neutraal.
Denken op lange termijn en spaarzaam omspringen met hulpbronnen maakt voor een familiebedrijf als Finstral deel uit van de bedrijfscultuur.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: