Händlerlinks
Renovatie met penthouse in Graz
FIN-Project Slim-line 78/88
Aluminium-Aluminium
FIN-Project Slim-line 78/88

Renovatie met penthouse in Graz

Innovatieve detailoplossingen met FIN-Project.

Er was eens een pension, midden in Graz. Het staat daar nog altijd, maar vandaag is de 'Wilder Mann' een modern woon- en kantoorgebouw. Oorspronkelijk zou het gebouw, dat in 1850 werd gebouwd en vele malen is uitgebreid, worden gestript en worden volgestouwd met flats. De architecten van LOVE architecture uit Graz hadden een beter idee: de gedeeltelijk originele ruimtes behouden en een penthouse met grote raamfronten bovenop het gebouw plaatsen.

De wensen voor de ramen waren complex: uitstekende thermische en akoestische prestatiekenmerken en een verfijnde look die past bij het bestaande historische pand, maar ook bij de moderne dakconstructie van het penthouse. Daarbij kwamen de verschillende venstertypes en -formaten: standaard ramen voor het bestaande gebouw en extra hoge, op maat gemaakte ramen voor het penthouse. Aangezien Finstral alle ramen zelf ontwerpt en produceert, was het mogelijk om oplossingen op maat te ontwikkelen en alles uit één hand te leveren.
Meer over deze referentie
Gebouwtype Meervoudige woning
Bouwjaar 2017
Maatregel Nieuw-/ Verbouwing
Land Oostenrijk
Regio Steiermark
Plaats Graz
Fotograaf Jasmin Schuller
Toegepaste producten
Uw - Warmteoverdrachtscoëfficient van het raamelementRw - Geluidsisolerende eigenschappen van een raamnpd - no performance determined (geen prestatie vastgesteld)
Productbladen en verdere informatie op
Dit project bevalt u

Neem contact met ons op!

 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: