Händlerlinks

Isolatiewaarden

FIN-Project, FIN-Ligna, FIN-Window – bij Finstral heeft u de keuze uit drie raamsystemen, die in verschillende materiaalcombinaties verkrijgbaar zijn. De isolatiewaarden variëren afhankelijk van materiaal, raamvorm en beglazing. En zijn altijd de beste in hun klasse.
Raamafmetingen selecteren:
Planer_Mitte_Flaeche_Hand
Planer_Mitte_NL_BE-NL_Solo_Pos
Kunststof-Kunststof
Aluminium-Kunststof
Aluminium-Aluminium
Aluminium-Hout
Kunststof-Hout
Aluminium-ForRes
Aluminium-hout
Aluminium-hout
Voordelen
Finstral heeft het aluminium-hout raam opnieuw uitgevonden.
Met het modulaire raamprofiel van FIN-Project en FIN-Ligna bereikt Finstral de beste isolatiewaarden in het segment aluminium-hout ramen. De reden: bij Finstral-ramen bestaat de kern altijd uit kunststof. En zo bezitten ze alle functionele voordelen van dit materiaal.
Aluminium-hout raamprofielen van Finstral hebben altijd kunststof in de kern.
In termen van isolatiewaarde is er in de ramenbouw geen beter materiaal dan kunststof. In tegenstelling tot de gebruikelijke ramen beschikken onze raamprofielen over een maximaal aandeel kunststof in de kern, dat aan de buiten- en binnenzijde compleet door aluminium- en houtlijsten wordt afgedekt. Zo ontstaat de look van aluminium-hout ramen met de uitzonderlijke isolatie en dichtheid van kunststof.
Aluminium-hout raamprofielen biedt Finstral in drie varianten.
De door Finstral ontwikkelde aluminium-hout profielen zijn in het raamsysteem FIN-Project in bouwdieptes 78 mm bij een ongelijkliggende optiek en 95 mm bij een gelijkliggende optiek verkrijgbaar - beide met een warmte-isolatiewaarde tot Uw0,77 W/m²K, evenals in raamsysteem-FIN Ligna met bouwdiepte 92 mm en een isolatiewaarde tot Uw 0,80 W/m²K.
Wij ontwikkelen sterke profielen.
Wij ontwikkelen sterke profielen.
In tegenstelling tot de meeste andere raamfabrikanten ontwikkelen wij bij Finstral alle raamprofielen zelf. Dat stelt ons in staat om alle hoofdprofielen met een bovengemiddelde buitenwanddikte van 3 mm uit te voeren en consequent overeenkomstig kwaliteitsklasse A te ontwikkelen. Ook de aluminium profielen ontwikkelen wij zelf, zodat ze altijd vormvast zijn. En de houten profielen verwerken wij in onze eigen fabriek in Oppeano bij Verona.
Wij werken met eigen kunststofreceptuur.
Onze optimale (en geheime) PVC-receptuur met haar geringe krijtaandeel is het resultaat van 50 jaar ervaring met kunststof. Zo blijven onze ramen decennialang vormstabiel.
Aluminium is weerbestendig.
Aluminium is weerbestendig.
Zon, regen, storm, hagel of sneeuw - aluminium kan alles aan. Daarom blijven onze ramen onder extreme weersomstandigheden altijd dicht en vormvast. Dit testen wij regelmatig in ons testlaboratorium, bijvoorbeeld op de slagregentestbank.
Het houten deel in het raam kan niet verweren of kromtrekken.
Door het ontwerp wordt het houten deel van het raam door de kunststof kern van het raam goed tegen vocht aan de binnenzijde beschermd. Zo bestaat er geen gevaar dat het verweert of kromtrekt.
Aluminium-hout raamprofielen van Finstral zijn 100 procent recycleerbaar.
Voor een nog betere isolatiewaarde vullen enkele fabrikanten de holle kamers van hun raamprofielen met schuim of met polystyreen korrels. Finstral ziet bewust van dergelijke maatregelen af, omdat de raamprofielen daardoor moeilijk recycleerbaar zijn. Finstral-profielen zijn gemakkelijk in ongemengde materialen te demonteren en zijn daarom volledig recycleerbaar. Zelfs het hout wordt alleen met wateroplosbare verf behandeld en hoeft daarom niet als speciaal afval op 4.000°C verbrand te worden.
Wij hebben 50 jaar ervaring met kunststof.
Sinds 1969 werken wij bij Finstral met kunststof. Dat is 50 jaar ervaring met PVC, 30 jaar ervaring met aluminium en bijna 10 jaar ervaring in de houtverwerking. En wij leren altijd weer bij - en ontwikkelen altijd door.

Warmte/kou

Altijd gezellig binnen. Hoe koud of warm het buiten ook is.