Händlerlinks

Stelraam FIN-Fix

Wat is een stelraam en hoe functioneert het? Het Finstral stelraam is een warmte-isolerend kunststof profiel van gerecycleerd PVC, dat in de natte ruwbouwfase in het metselwerk wordt geplaatst. Pas na beëindiging van de ruwbouw plaatsen wij in de droge bouwfase het eigenlijke raamelement. Waarom? Omdat het zo tegen beschadigingen tijdens de bouwfase beschermd wordt. En dat zonder bouwvertraging: het FIN-Fix-stelraam wordt op korte termijn geleverd en gemonteerd.
Raamafmetingen selecteren:
Planer_Mitte_Flaeche_Hand
Planer_Mitte_NL_BE-NL_Solo_Pos
Stelraam
Voordelen
Een revolutie in de raammontage.
Een revolutie in de raammontage.
Sinds ongeveer 30 jaar zijn de methoden voor raammontage niet significant verder ontwikkeld: bij nieuwbouw en verbouwing worden gewoonlijk de complete ramen na voltooiing van de ruwbouw (maar voor het pleisterwerk) direct op het metselwerk gemonteerd. Het stelraam is daarentegen een echte innovatie: in plaats van het gehele raam te monteren, wordt allereerst in de natte bouwfase slechts het warmte-isolerende stelraam ingebouwd. De eigenlijke ramen worden pas later geplaatst, in de droge bouwfase, wanneer de metselaars de vuile isolatie- en pleisterwerkzaamheden hebben uitgevoerd.
Zo verloopt de inbouw met stelraam.
In slechts drie stappen naar het perfect ingebouwde raam.
1. Stelraam in metselwerk inbouwen.
In plaats van het nieuwe raam wordt allereerst het FIN-Fix-stelraam in de ruwbouw geplaatst. Vergeleken met ramen hebben onze FIN-Fix stelramen een duidelijk kortere levertijd. Twee tot drie weken na opmeting is het stelraam al beschikbaar.
2. Ruwbouw met stelraam inpleisteren.
Isoleren en pleisteren zijn ruwe werkzaamheden, waarbij veel stof en vuil vrijkomt. Reeds ingebouwde ramen moeten in deze bouwfase uitvoerig tegen beschadiging worden beschermd. Met het FIN-Fix-stelraam kan uw nieuwe raam daarentegen niet beschadigd raken, omdat het pas later geplaatst wordt.
3. Het raam in het stelraam plaatsen.
Wanneer de vuile bouwwerkzaamheden voltooid zijn, wordt het raam in het stelraam geplaatst. Wanneer het raam eenmaal vervangen is, kan het dankzij het stelraam ook jaren later nog zonder breekwerk gedemonteerd worden.
Zeer praktisch bij ramen met ingebouwd zonweringssysteem.
Rolluiken en Raffstores hoeven niet pas op de bouwplaats geassembleerd te worden. In plaats daarvan worden rolluik- of Raffstorekasten en geleiderails al voorgemonteerd op het stelraam. De zichtbare elementen van het zonweringssysteem (zoals de afwerking van de geleiderails en de rolluik- of Raffstorepantsers) worden pas in de tweede fase samen met het raam gemonteerd. Dat vermindert storingsbronnen en beschermt het zonweringssysteem tegen beschadiging.
ift adviseert bij nieuw- en verbouw: altijd inbouw met FIN-Fix-stelraam.
De voordelen ten opzichte van montage direct op het metselwerk zijn duidelijk doorslaggevend. Daarom beveelt het onafhankelijke Institut für Fenstertechnik Rosenheim, toonaangevende montage-expert in Europa, dit innovatieve proces aan als de beste methode voor inbouw van ramen.
Stelraam en componenten: altijd warmte-isolerend.
Om de volledige controle over de inbouw en diens kwaliteit te hebben, heeft Finstral het stelraam FIN-Fix zelf ontwikkeld. Samen met het Institut für Fenstertechnik Rosenheim (ift) hebben wij onze stelraamaansluitingen voor de huidige bouwmethode geoptimaliseerd. Daarbij geldt altijd:
 • Warmte-isolerend stelraam
  Het stelraam alleen al is perfect geïsoleerd. Per slot van rekening is het de belangrijkste scheidslijn tussen raam en metselwerk.
 • Warmte-isolerende dekvloeraansluiting
  Voor een betere isolatie gebruiken wij rottingsvrije kunststof profielen als thermische scheiding tot aan de onbewerkte vloer.
 • Warmte-isolerende vensterbankaansluiting
  Hoe uitgebreider de afdichting, des te beter het wooncomfort. Daarom is bij Finstral ook de vensterbank perfect geïsoleerd.
 • gecoëxtrudeerde afdichtingen
  De afdichtingen worden aan het stelraam gecoëxtrudeerd. Zo zorgen wij voor de perfecte dichtheid.
Altijd de passende vensterbank.
Finstral levert de buitenvensterbank in alle voor de ramen beschikbare aluminiumkleuren.

Montagemethode

Snel, schoon, zonder lawaai – en vooral vrij van gebreken: Wij monteren uw ramen perfect. Naar welke montagemethode uw voorkeur ook uitgaat.