Händlerlinks
Materiaal-innovatie ForRes.
Ziet er goed uit, voelt goed en is goed voor het milieu.
Materiaal-innovatie ForRes.
Begin 2017 introduceerde Finstral balkonscheidingswanden, klap- en schuifluiken in een nieuw, duurzaam materiaal voor.ForRes fascineert met fijne open-poriënstructuren, die een unieke look creëren. Ook voor het raamsysteem FIN-Project biedt Finstral intussen het van recycleerbaar PVC en rijstvliesjes gemaakte materiaal aan. Daarmee biedt de familieonderneming wederom de raamoplossingen van de toekomst.
Materiaal-Innovatie ForRes
Materiaal-Innovatie ForRes
Al bijna 50 jaar behoort Finstral tot de meest innovatieve bedrijven van de Europese raamindustrie.

Voor het nieuwe materiaal ForRes gebruikt de onderneming nu haar jarenlange ervaring in de productie van kunststof en de extrusie ervan tot hoogwaardige en duurzame raamprofielen. Voor de fabricage combineert Finstral grondstoffen die anders als afval worden beschouwd. Verwerkingsresten van kunststof en rijstvliesjes, een agrarisch bijproduct. Daaruit ontstaat een hoogwaardige grondstof, die nauwkeurig verwerkt kan worden, weerbestendig en zeer isolerend is. "Voor ForRes kunnen wij ons in de toekomst zeer diverse toepassingen voorstellen. Aan de ene kant omdat het in de productie grondstoffen bespaart en ook recycleerbaar is. Ten tweede, omdat de materiaaleigenschappen echt overtuigen: Het ziet er gewoon goed uit en voelt aangenaam aan", zegt Finstral directeur Joachim Oberrauch.
Materiaal-Innovatie ForRes
Materiaal-Innovatie ForRes
Finstral zet ForRes al voor ramen in.De eerste toepassing als materiaal voor de raambouw krijgt ForRes aan de binnenzijde van het modulaire raamsysteem FIN-Project. Dit innovatieve profielsysteem in sandwichconstructie combineert de uitzonderlijke isolatiekwaliteit van een kunststof-meerkamerprofiel in de kern met robuust aluminium aan de buitenzijde en ForRes aan de binnenzijde. Het resultaat van deze unieke compositie is een innovatief raam, dat tot energiekostenbesparingen leidt en aan het einde van zijn levenscyclus compleet recycleerbaar is.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
Ode aan de normaliteit.
Ode aan de normaliteit.
Ode aan de normaliteit.
Al jaren weet het Belgische architectuurwereldje te bekoren met poëtische gebouwen voor het dagelijkse leven. Toeval of houding?
Framing Light.
Framing Light.
Nadenken over helderheid en helder denken: wie bouwt, moet beide kunnen. Acht vragen aan architecten uit heel Europa.
Tegen 2030 is Finstral CO<sub>2</sub>-neutraal.
Tegen 2030 is Finstral CO<sub>2</sub>-neutraal.
Denken op lange termijn en spaarzaam omspringen met hulpbronnen maakt voor een familiebedrijf als Finstral deel uit van de bedrijfscultuur.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: -
PageConfig.OriginalQueryString: